Bebeğe Ihlamur Verilir Mi?

Serap: Bebeğe ıhlamur vermek faydalı mı zararlı mı? Kaç aylıkken verilir, ne şekilde verilir 🙂

Şerife: Ihlamuru bilmem ama bebek rezenesi veya bebek için anason çayı var onlardan verin.

Sultan: Verilebilir 3-4 çay kaşığı.

Firdevs: 4.5 cay kasigi verin zararı olmaz doktorumuzun tavsiyesiyle veriyorum.

Berna: Verebilirsin günde iki defa 4 5 çay kaşığı doktorumuz söyledi.

Begüm: Aktardan alınan ıhlamuru ne kadar koymalıyız ve ne kadar suyu?

Serap: Ben de aktardan aldım göz kararı azıcık suya koydum cıcegı ıle bırlıkte.

Damla: Doktorlar 1 yasina kadar 2 3 kaşık bile olsa önermiyor. Oğlum bronşit oldu sordum verme dedi.

Seval: Bizim ki de 6 ayini doldurdu artik verebilirsin dedi. Doğru 1 tanedir acaba hangisine inanmamiz lazım.

Damla: Her doktorun tarzi farklı bizde mecbur risk alamıyoruz.

Neşe: Ben bebeğimin doğumda boğazında sıvı kalmisti ve emdigini sürekli kusarak cikartiyodu doktorumuz ıhlamur vermemi söyledi daha doğduğu gün yani verilebilir bi zararı olmaz.

Yaprak: Ben vermiştim. Doktorumuz 4 aylıkken başlayabilirsin demişti.

Handan: Doktor kahvaltısı için ıhlamur çiçeği var eczanelerde dedi onu ver dedi ama bulamadım henüz bende vermeye başlamadım 7.ayına girdi kızım kimisi verilir kimisi 1 yaşına kadar yasak diyor.

Selda: Bizim doktor kimyon çayını önermişti günde iki kere 3 -4 çay kaşığı.

Berna: Bu doktorlarda bi enteresan ben verdim vereceğimde hiçbir şey olmadı.

Selda: Doktorlar da çelişkide.

Handan: Olan biz annelere oluyor her konuda ikiye bölünmüş durumlar “verilir-asla verilmez”

Selda: Valla doğru söylüyosunuz 👏😁 ben veriyorum gazı olduğu zamanlarda. Rahatlıyor yavrum.

Handan: 7 aydır anneyim her fikir %50-50 herşey ama,ben şuna karar verdim yapacağım şeyi araştırıp karar vermek ve uygulamak en kötü şey kararsızlık ve herkese sormak ondan sonuç çıkmıyor bence.

Selda: Bende daha 4 aylık anneyim milletin lafına pek aldırmayayım doktora sorayım diyorum onlar bile tam sonuç vermiyor. Kendi bildiğimi yapar oldum , kafam rahat.

Gülten: Dene sen yinede bir tutam at kaynat ılık şekilde bir çay kaşığı vet ve bekle kızarıklık olmuyorsaverebilirsin ben her şeyi öyle deniyorum.

Firdevs: Biz her kontrole gittigimizde doktorumuz surekli ıhlamur rezene verin diyor.ben hep ihlamur rezene anason kimyon caylari verdim hicbir sıkıntı yaşamadık tam aksine iyi geldi.

Burcu: Ben 20 günlük bebeğime verdim abisinden hastalık bulaştı ilaç vermektense ihlamur vermeyi tercih ettim tabi 3.4Çaykaşığı Şimdi bebeğim altı aylık ara ara veriyorum bir zararı yok tabi alerji durumunu kontrol etmelisiniz.

Talip: 6 ayı geçince verebilirsin 2 çay kaşığı ama ıhlamurun sadece çiçeğini kaynatıp verin.

Asiye: Valla ben verilmez diye biliyordum, bir kac doktor ver dedi emin olamayınca vermedim.

Yasemin: Ben ihlamur anason ve papatya veriyorum 1 2 kaşık fazla kacirmadan cokta iyi geliyor hem gazini aliyor hem hazimsizligini hemde rahatlatip uyuyor ama tek tek tabiki karistirmadan.

Seren: 3 aylıktan beri veriyorum şimdi 6 aylik her kahvaltıda içiyor ıhlamurun ne rahatsızlığı olabilir boğazlarına ıyi gelir bitkisel birşey sonuçta.

Rabia: Merhabalar 6+3 olduk ıhlamur nezaman verebiliriz, sizler nasıl veriyorsunuz.

Ayşegül: Kahvaltıya geçince ıhlamurla yapabilirsin yada biberona yap severse içsin bizimki içmiyor kahvaltıya katıyorum. Gece muhallebisine ekleyebilirsin yemeye başlayınca. Rahatlatır ıhlamur iyidir.

Buket: Biz 7 aylık. Olacağız yarın ben veriyorum az miktar.

Fatma: Bende dogdugndn beri veriyorum kabizliginada iyi geldi nezlesinede.

Elif: Ihlamuru aktardanmi alıyorsunuz yoksa hazir mi?

Rabia: Aktarlardada var migrostada var sallama olmasında bitkisi daha iyi ben migrostan aldım aktara gidemediğim için yapraklı olan paket satılıyor ama aktarda da var.

İmren: Kızlar 7 aylık oğluma her sabah kahvaltıyı ıhlamur çayı ile yaptırıyorum.sıkıntı olur mu acaba?

Havva: Olmaz neden olsun ki.Meyve suyu da verebilirsin.

Busra: Sıkıntı yok 6 aydan sonra ihlamur iciliyor. Komposta da yapabilirsin kayisi, elma, kuru uzum. Ben kendimde meyve suyu seviyorum o yuzden kompostu iciyorum bebegimede veriyorum. Suyu bitince kalan meyveleri pure yapip yedirebilirsin su muhallebesi I yapip icing katiyorum.

Selda: En iyisi ıhlamur ben oğluma 20 günlüktü başladım çok faydasını gördüm. Simdi kızıma da veriyorum kan yapar.

Neslihan: Benım bebegım de uc aylık bnde dun iki cay kasıgı werdım, siz ne kadar verıyorsunuz Selda Hanım.

Lidya: 20 gunluk cocuga ihlamur mu? Ilk 6 ay sadece annesutu.anne sutu yoksa formul mama.

Selda: Oğlum şu anda 21 yaşında ve 92 kilo 1 85 boyu ve ben onu kolay kolay doktora götürmedim anne sütü almağı için ıhlamur buğday nişastasıyla büyüttüm. Neslihan hanım 15 veya 30 mbiberonun ölçeği ile verdim ben yinede siz bilirsiniz.

Lidya: Iyi yapmissiniz tebrik ederim dunyadaki bor cok dr dan daha iyi biliyorsunuz ki anne sutu yerine nisastayla buyutmussunuz. Insanlar bosuna tip okuyup insanliga hizmet rdiypr demekki.

Selda: Aynur hanım sutum acıydı emmedi o zaman milika vardı yemedi kustu pirinç unu vardı yemedi yarı süt yarı suyla pişirip vermek zorunda kaldım döküyor kontrollü altında bilmeden yargılamayın lütfen.

Lidya: Valla hic yargilamadim sizin uslubunuza gore cevap verdim. Sizin durumunuz ozelmis. Ama uslubunuz ben verdim hicbirsey olmadi tarzinda. Siz dogru olmayan birseyi yapmissiniz ki sartlarinoz ogleymis ama dogru olmayan birseyi tavsiye etmenox yanlis…bastan diyeceksiniz benim baska sansim yoktu mecburiywtten boyle boyle verdim o zaman kimse sizi elestirmez ama sizin tarziniz yanlis verdim buyuttum masallah 95 kg 1.85 . Sanki verdiginizle mi buyudu.. cocugunuzun genetiginde vardir. Boyu uzamastir. Ama gercekci olmak gerekirse sagliksiz vermissiniz. Nisasta yari su yari sut… sut bir kere 1 yas alti bebege verilmez zaten. Dogru bildiginiz yanlisla baskasinin gunahina girmeyin lutfen.

Sariye: Ben sürekli hergün mutlaka ıhlamur yapıyorum özellikle sabah kahvaltısı kaçınılmaz. Yumurtasını ıhlamur suyuyla yumuşatıyorum arkasından da bir kaç kaşık içiriyorum eğer sabah az içtiyse öğlen meyve püresinden sonra içiriyorum ama mutlaka içiriyorum. Daha 2 3 aylıkken bile gün içinde kabızlığı gazı fln olmasın diye verirdim. Bence çok faydalı.

Tuba: Ihlamuru azar azar mi yapiyorsunuz kaynatirken icine baska bisey katiyor musunuz.

Sariye: Evet azar azar yapıyorum kaynatmıyorum filtrenin ya da bardağın içine bir kaç tutam koyup üzerine sıcak su ilave ediyorum bir kaç dk bekliyorum o kadar.

Damla: 6 aylik bebegim var gecen bronşit oldu çok öksuruyor diye doktorumuzu arayıp sordum. 1 yaşına kadar bebeklere ihlamur verilmez dedi. Ben vermedim bence vermeyin onun yerine komposto veya meyve suyu sıkın.

Hatice: Her doktor farklı birşey dio bizim doktor da 4 çay kaşığı ver dedi 7 aylık kizim.

Çiğdem: Bizim doktorumuz ihlamuru onaylamıyor. Her sabah çocuğa ihlamur dayatmanın anlamı yok dedi. Bende meyve kompostosu yaptım sabah kahvaltısını onunla yaptırıyorum. Kızım 8 aylık katı sert yemeyi seviyor ezince yemek istemiyor. Kahvaltısında beyaz peynir zeytin kaşar yumurta sarısı hepsini ayrı ayrı yedirip komposto içiriyorum.

Damla: Merhaba kızlar 8 aylık kızım var. Gazi var, ıhlamur vermek istiyorum ne kadar vermeliyim?

Büşra: Ben kimyon veriyorum gazi olunça bi kaç çay kasigiyla ihlamuruda oyle verebilirsin zarari olacagini sanmam.

Esma: Gazı bitmedi yavrunun hala bittiğini nasıl anlarız ki benimde 6 aylık geceleri uyku yok gazdan olabilir mi ben gazı 3 aylıkken biter biliyordum.

Ayşe: Biz 8 ayligiz hala gaz damlasi rezene kullaniyoruz bir gun biter insallah.

Selin: Ihlamurdan korkmayın benim bebegimde aylık kahvaltılarında bir çay bardağı kadar verdiğim oluyor ama gaza yararı varmı onu bilemedim ama sık sık veririm gazi yok şükür birde kimyon kaynatın süzün onu 3-4 tatlı kaşığı kadar verebilirsiniz birde çorbalarına kimyon koyabilirsiniz.

Tülay: Ihlamur sürekli verebilirsiniz sıkıntı yok da gaza rezene kimyon iyi gelir ıhlamur değil.

Burcu: Bizde 8 aylık oluyoruz ama gazımız bitmedi sanırım hala gece gündüz uyumuyor bağırıyor aniden ağlamaya başlıyor bende merak ediyorum nasıl anlarız? Doktor bitmiştir diyor 2 dişimiz var acaba dişmidir karnı gurulduyor anlayamadım ben bu gazı hala ilaç veriyorum.

Esma: İlaca alıştı canım onadan bıraktırmaya bak gaz ilacını yok 1 yaşına kadar sürer gaz ben 3 ay kullandım yavaş yavaş bıraktık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir